Eläintenkoulutuspalvelut

Eläimesi Ilona

Olen Laura Hölkki, 37-vuotias lappeenrantalainen. Omina lemmikkeinä minulla on kaksi aikuisina kodinvaihtajina tullutta kissaa ja tänä keväänä kotiimme muuttanut koiranpentu. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon keväällä 2019. Toisena tutkinnon osana suoritin eläinhoitolan osaamisalan. Vapaaehtoistyötä teen SEYn vapaaehtoisena eläinsuojeluneuvojana. Olen Suomen Eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä. Tarjoamani koulutuspalvelut perustuvat uusimpaan tietoon eläinten oppimisesta, jossa eläintä koulutetaan positiivisen vahvistamisen kautta.

Olen ollut eläinrakas pienestä pitäen ja minulla on ollut lemmikkeinä aiemmin koiria, kissoja, hevosia, kaneja, marsuja, lampaita ja hamstereita. Olen tehnyt lukuisia virheitä omien entisten lemmikkieni kouluttamisessa koska aiemmin minulla ei ollut riittävästi tietoa ja taitoa kouluttaa eläimiä. Suurempi kiinnostukseni eläinten kouluttamiseen heräsi noin 10 vuotta takaperin kun silloisten työtehtävieni vuoksi näin paljon väärinkohdeltuja eläimiä. Tuolloin kiinnostuin erityisesti kissoista: kissojen asemasta, hyvinvoinnista ja käytösongelmista. Käytösongelmat ovat yksi yleisimmistä syistä sille miksi kissat päätyvät eläinsuojeluyhdistyksille kodinvaihtajina. Halusin oppia lisää kissoista, jotta voin auttaa kissojen omistajia kissojen kanssa. Tuolloin suoritin Eläinkoulutuskeskuksessa oppimispsykologian perusteet -kurssin, sekä kävin lukuisilla kissaluennoilla ja ongelmakäytösluennoilla. Aloin aktiivisesti kouluttamaan omia kissojani ja ilahduin kissojen kyvystä oppia. 

Syksyllä 2017 sain mahdollisuuden opiskella eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Minulle oli selvää että 1. eläinlajini on kissa. Toisen eläinlajin tehtävät tein hevosia kouluttaen. Näyttötutkinnossa koulutin kissoja ja kaneja. Valmistuin eläintenkouluttajaksi syntymäpäivänäni maaliskuussa 2019. Opiskelujen myötä opin runsaasti lisää kissoista, niiden kouluttamisesta ja käytösongelmien korjaamisesta. Tein opiskelujen kehittämistyönä tutkimuksen aiheella "aikuisen kissan sopeutuminen uuteen kotiin". Sain yli 800 vastausta kyselyyn, jossa kissojen omistajat kertoivat tietoja kissoistaan verkkoon tehdyn kyselyni avulla. Kehittämistyön myötä sain paljon arvokasta tietoa kissojen hyvinvoinnista, sopeutumiskyvystä ja kissoilla ilmenevistä ongelmakäytöksistä. Voit tutustua kehittämistyöhöni tämän sivuston Ajankohtaista -linkistä. 

Minulla on ollut useita koiria: pari rescuekoiraa ulkomailta, yksi suomalainen kodinvaihtaja ja ensimmäinen koirani oli kasvattajalta hankittu koiranpentu. Olen varsinkin aikuisten kodinvaihtajakoirieni myötä päässyt tutustumaan koirillani ilmenneisiin käytösongelmiin ja kouluttanut koirilleni arkea helpottavia taitoja. Koirien koulutukseen olen alkanut paneutua lisää nyt opintojeni jälkeen ja koirien koulutuspalveluja tarjoan asiakkaille syksystä 2019 alkaen. Tarjoan myös koulutuspalveluja kaneille omistajineen. Kaneille koulutettavia asioita voivat olla erilaiset temput ja tärkeimpänä arkea helpottavat koulutukset. Näitä ovat mm. kynnenleikkuu mukavaksi, kuljetusboksiin tutustuttaminen, käsittelyyn totuttaminen, ym.

Olen töissä Kaakkois-Suomen eläinsuojeluyhdistys ry:llä ja olen ollut eläinkoti Pesän vastaava 2017 alkaen. Eläinkodilla vietänkin ison osan työajastani. Koulutuspalveluita tarjoan satunnaisesti sopimuksen mukaan. Ole rohkeasti yhteydessä, mietitään juuri sinulle ja lemmikillesi sopiva koulutuskokonaisuus. 

© 2019 Eläimesi Ilona| Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!